DARBEYE HAYIR

 

            Van İlim ve Kültür Vakfı Adına Vanlı Kardeşlerimize ve Aziz Milletimize Arz Ederiz.

 

 


                Allah için çok sevdiğimiz Değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve millet iradesini temsil eden yüce Meclisimize ve Türkiye'mize maddi ve manevi cihetten çok külli hizmetleri ifa eden hükümetimize ve bin yıl İslam'ın bayraktarlığını yapmış olan kahraman milletimize karşı 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ terör çetesinin ve kökü dışarıda kendisi burada bulunan gizli zındıka komitesinin birlikte kalleşçe, alçakça, haince ve hunharca darbe ve işgal teşebbüsünü; bütün Risale-i Nur talebeleri adına şiddetle tel'in ediyor ve nefretle kınıyoruz.

              Onları Kahhar-ı Zülcelal'ın kahrına havale ediyoruz. Allah hepimizi onların şerrinden muhafaza eylesin. Amin

             Maalesef bütün Mukaddes Değerlerimiz ve Millet ve Vatanımıza yapılan bu menfur ve tağiyane isyan ve işgal hareketi bütün İslami cemaatlere ve hizmetlerine çok zarar vermiştir.
            Biz Risale-i Nur talebeleri bütün kuvvetimizle iman hakikatlerini ve Kuran'ın bu zamanın fehmine bir dersi olan Risale-i Nur eserlerini okuyup neşr ederek imanlı vatanına, devletine, milli ve manevi değerlerine sahip nesiller yetiştirmeye çalışırken aynı zamanda bu hizmetlere kol kanat geren ve her türlü alakayı ve desteği gösteren Cumhurbaşkanımıza, Hükümet ve Meclisimize ve kahraman ordumuza Kur'an, İslamiyet ve Vatan namına sahip çıkmayı kendimize en kutsi bir vazife addediyoruz. Rabb-i Rahimimizden en büyük niyazımız zahiren çok çirkin görünen bu hadisenin istikbal'de Türkiye'miz ve İslam alemi için maddi ve manevi külli inkişaflara, saadetlere ve Cennet asa baharların gelmesine vesile olmasıdır.  (Esa en tekrahu şey'en ve huve hayrun lekum)

          Bu vesile ile bu hadiselerde şahadet şerbetini içen bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa,  ailelerine ve kahraman milletimize başsağlığı diler, geçmiş olsun dileriz. Allah sabr-ı cemil versin.

             Ayrıca meydanlarda caddelerde günlerdir demokrasi nöbeti tutan ellerinde bayraklarla tekbirler getirip tevhidi kainata ilan eden necip milletimizin bütün ruh-u canımızla tebrik ederiz.
            Gazamız mübarek olsun. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Amin

VAN İLİM KÜLTÜR VAKFI

Online Ziyaretçi Sayısı : 10914      Toplam Ziyaretçi Sayısı : 269122